Background Image
Next Page  39 / 40 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 39 / 40 Previous Page
Page Background

// אוכל

אתנחתא

שמחות בריאות

והפעם, מדור שישמח את כל הטבעונים והנמנעים

מגלוטן, ויערב גם לחיכם של כל אוהבי המתוק 

כתבה וצילמה: לימור לניאדו־תירוש

ה

שבוע החלטתי לעשות את הלא־ייאמן

ולאפות עוגיות טבעוניות, ללא קמח,

סוכר ושמן - אבל עם הרבה טעם. זה

אולי נשמע מופרך - הרי חלק מהסוד

של עוגיות טעימות הוא פריכות הבצק שנוצרת

משילוב נכון של חמאה וקמח, והאווריריות

שמעניקות הביצים. הוסיפו לזה את הצורך בחומר

שיאחד את התערובת ביצים ושומן - ותקבלו

טעימה מהבעיה.

זה לא היה קל, אבל בסוף נשארתי עם שלושה

מתכונים מעולים, שונים באופיים, וכולם טעימים,

בריאים ומתוקים במידה. אפילו הילדים התלהבו.

בכל המתכונים המובאים כאן אפשר להכניס מעט

שינויים לפי מה שאתם אוהבים - להוסיף מיני

אגוזים או פירות מיובשים קצוצים, צימוקים, גוג'י

ברי, אוכמניות מיובשות, ותבלינים כמו קינמון,

ציפורן, זנגביל ותמצית ווניל. אפשר כמובן להמיר

את הטחינה בממרח שקדים או קשיו ואת הסילאן

במייפל או דבש. תמיד טוב להוסיף כפית או שניים

של קוניאק, אמרטו או פורט - רק הקפידו לשמור

על הפרופורציות בין החומרים היבשים לרטובים.

העוגיות נשמרות לאורך זמן במקרר,

ומתאימות הן כעוגייה מתוקה כשזקוקים לנחמה

והן כחטיף אנרגיה כשהגוף זקוק למזון מעורר.

ולכל אלה שהטבעונות רחוקה מהם - אני מאמינה

שתופתעו מהביס הבא.

בראוניז טבעוניים

חומרים:

051 גרם פקאנים טבעיים

02 תמרים מג'הול מגולענים

2/1 כוס אבקת קקאו מנופה

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן

2 כפות שבבי קקאו או קוקוס (אופציונלי)

3/1 כוס מים

לזרייה מעל: 4/1 כוס אבקת קקאו מנופה

ההכנה:

מחממים תנור ל־051 מעלות. קולים על אש

.1

קטנה ועל מחבת יבשה את הפקאנים, תוך כדי

ערבוב, עד שהם קלויים היטב אבל לא חרוכים.

קוצצים גס חצי מכמות הפקאנים. מעבירים

.2

לקערת מעבד המזון את כל המרכיבים מלבד

הפקאנים הקצוצים ושבבי הקקאו או הקוקוס,

ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה (המחית דביקה

למדי). אם המחית סמיכה מדי ולא נטחנת בקלות,

מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.

מערבבים פנימה פקאנים קצוצים ושבבי קקאו

.3

ומעבדים שתי שניות.

מעבירים לתבנית בגודל 02 על 02 ס"מ,

.4

מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים.

אופים 03 דקות. מצננים לילה במקרר. הופכים

.5

על קרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ומנפים

מעל אבקת קקאו. שומרים בקופסה אטומה במקרר

ואוכלים קר מאוד.

עוגיות שוקולד ופצפוצים

החומרים:

001 גרם שוקולד מריר קצוץ

4/1 כוס סילאן

4/1 כוס טחינה גולמית

כוס פצפוצי אורז מלא (לא ממותק)

כוס שקדים מולבנים פרוסים

כפית קוניאק או אמרטו

ההכנה:

ממיסים שוקולד במיקרוגל או בבאן מרי.

.1

מוסיפים טחינה, סילאן, פצפוצי אורז, שקדים

.2

וקוניאק. מערבבים ומניחים בצד לרבע שעה.

מחממים תנור ל־031 מעלות. מרפדים

.3

תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה תלוליות

מהתערובת, בעזרת שתי כפיות.

אופים רבע שעה. מצננים בתבנית. שולפים,

.4

מניחים בקופסה אטומה ומאחסנים במקרר.

כדורי תמרים ושומשום

החומרים ל־03-53 עוגיות

2/1 חבילת תמרים בוואקום (522 גרם)

4/1 כוס מים

4/1 כוס סילאן

2/1 כפית קינמון

3/1 כוס טחינה גולמית

57 גרם קשיו טבעי

57 גרם פיסטוקים טבעיים

001 גרם אגוזי מלך

2/1 כוס שומשום

ההכנה:

מחממים בסיר תמרים, מים, סילאן וקינמון,

.1

מערבבים היטב עד לקבלת מחית חלקה וללא

גושים. מסירים מהאש, מצננים עשר דקות

ומוסיפים טחינה גולמית. מערבבים היטב.

בינתיים קולים במחבת את כל האגוזים, על

.2

אש קטנה ותוך ערבוב מתמיד, עד שיתקבל מרקם

פציח. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס.

מוסיפים את האגוזים למחית התמרים

.3

ומערבבים. מניחים בצד ל־51 דקות.

מחממים תנור ל־051 מעלות. מרטיבים מעט

.4

את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים אותם

בשומשום.

מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת

.5

בנייר אפייה ואופים 52 דקות. מצננים בתבנית

ומאחסנים בקופסה אטומה, במקום מוצל.

מלמעלה: בראוניז

טבעוניים, עוגיות שוקולד

ופצפוצים וכדורי תמרים

ושומשום

39

שיעור חופשי

>

יוני 5102