Next Page  29 / 40 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 29 / 40 Previous Page
Page Background

29

עלונדון

2017

יולי-אוגוסט

סגנון

ג

ל החום האחרון ששטף את

הממלכה ובישר את בוא הקיץ

הזכיר לי את החום הים־תיכוני

ומאכלים קלילים ויחסית קלים

להכנה. הנה שלושה מתכונים

שאיתם תוכלו לעשות לכם קיץ ישראלי גם

בלונדון. בתיאבון!

סלט אבטיח וחלומי

:

חומרים

כף שמן קנולה

1

חבילות גבינת חלומי חתוכה לקוביות

2

ס״מ)

1(

קטנות

אבטיח קר, מתוק־מתוק, חתוך לקוביות

¼

ס״מ)

2(

קטנות

עלי נענע קצוצים דק

10

כפית גרידת לימון

¼

לימון

½־

מיץ מ

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים את שמן הקנולה.

מטגנים את גבינת החלומי עד שהיא

מזהיבה מכל הכיוונים.

מעבירים את החלומי המטוגנת לקערה

גדולה, מוסיפים לקערה את שאר

החומרים, מערבבים בעדינות ומגישים קר.

בורקס תרד וגבינות

חומרים:

עלי פילו

12

גרם חמאה מומסת

100

גרם גבינת שמנת

250

גרם גבינת פטה

250

ביצים

2

כוס קמח

כפות שמן זית

2

ק"ג תרד טרי

½

כף מלח

1

מעט שומשום, מעט קצח ומעט

לקישוט:

גבינת קשקבל מגוררת מעורבבים יחד

אופן ההכנה:

מערבבים את גבינת השמנת, הפטה, ביצה

אחת, הקמח, השמן, התרד והמלח למילוי

אחיד.

מניחים על משטח עבודה נקי עלה פילו

אחד ומורחים אותו במעט חמאה. מניחים

עליו עוד עלה, מורחים גם אותו בחמאה

ועליו מניחים עלה נוסף שאותו גם מורחים

בחמאה.

מכמות המילוי

¼־

ממלאים שק זילוף ב

ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל

ארוך ואז מגלגלים אותו לשבלול מהודק

ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

חוזרים על אותה פעולה ומכינים

בורקסים נוספים.

מורחים את הבורקסים בביצה טרופה,

ומפזרים שומשום, קצח וגבינת קשקבל

מגוררת.

מעלות

180־

אופים בתנור שחומם מראש ל

דקות.

30־

למשך כ

מלבי קלאסי

שמנת, סירופ מי ורדים, שקדים טחונים

כוסות)

ופיסטוקים (כ

חומרים למלבי:

מיכל שמנת מתוקה

1

כוס חלב

¾

כוס סוכר

¼

כפות חלב

3

כפות קורנפלור מעורבב עם

כפית מי ורדים

½

חומרים לסירופ:

כוס מים

¼

כפות סוכר

2

כפות סירופ פטל

4

כפית מי ורדים

½

חומרים להגשה:

שקדים מולבנים טחונים

פיסטוק קלוף

אופן ההכנה:

בסיר שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר

ומביאים לרתיחה.

כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים תוך

כדי ערבוב מתמיד את תערובת הקורנפלור

שניות נוספות

10־

והחלב. מערבבים כ

וכשהבלילה מסמיכה מורידים מהאש.

מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים קלות.

יוצקים את הבלילה הסמיכה אל הכוסות

(משאירים מקום לסירופ ולתוספות).

מצננים במקרר במשך כשעתיים עד

שהמלבי קר לחלוטין.

בסיר שמים את כל חומרי הסירופ,

מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים

דקות נוספות לאחר הרתיחה.

כ

מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.

כפות סירופ (לפי הטעם) על כל

1-2

יוצקים

מלבי ומקשטים בשקדים טחונים ופיסטוקים

//

(לפי הטעם).

אמיר בטיטו הוא שף פרטי העורך אירועים

*

, החל

24/7

ללקוחות פרטיים. בתאריך

, הוא יעביר סדנה להכנת ארוחות

11:00־

מ

בוקר ישראליות. לפרטים נוספים:

www.jw3.org.uk/event/israeli-breakfast

שלוש מנות ים־תיכוניות מרעננות

זלילה קלילה

אמיר בטיטו

מתכונים //

Tel: 0208 497 4622

international

www.auracall.com/israel

דבלבהקדלינפיצחמלארשילתוחיש

£0.005

מלמעלה:

מלבי קלאסי

צילום:

paperingasmile/

Flickr

סלט אבטיח וחלומי

Garrett

צילום:

Ziegler/Flickr

בורקס תרד וגבינות

Lara604/

צילום:

Flickr