Background Image
Next Page  36 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 48 Previous Page
Page Background

05.06.15 |

י"ח סיון תשע"ה

| 163

גליון

שביעי

| 36

החברים של רייכרט

אור רייכרט

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

לא בגלל החומוס

רייכרט ביקר בחומוסיה וגילה שלא על החומוס לבדו. למה המנות המנצחות

היו אורז-טלה, שניצלונים וסינייה ולמה החומוס היה דווקא מאכזב?

'חומוס השעה'

ויצמן 702, כפר

(

G

סבא )מתחם

א-ה: 00:12-00:01

ו: 00:61-03:9

כשרות: רבנות

כפר סבא

חומו הוא מלאכת מחשבת. כמובנ שאפשר

לקחת חומו ימ מקופ ת שימורימ, להו יפ לימונ

כבוש, אבקת שומ, טחינה עלומה ואת מי השימו

רימ. אבל באותה המידה אפשר להריצ את ג'בריל

רג'וב לנשיאות בית הדינ הרבני בירושלימ. בכדי

להכינ חומו צריכ נשמה. צריכ אורכ רוח. צריכ

להיות קצת פ יכי בשביל להוציא את הקליפות

כדי לקבל מרקמ חלק, אבל גמ בלי הקטע עמ

הקליפות, זה תהליכ.

מאות חומו יות שוכנות ברחבי הארצ. כל אחת

מפור מת בזכות המרקמ/הטעמ/האיכות/האות

נטיות וכו'. ויש כאלו שבכלל מפור מות בשל

המנות האחרות שלהנ.

לדוגמא, כשעבדתי ברח' החשמונאימ בת"א,

הייתה חומו יה בינונית מבחינת החומו , אבל

מנת האורז-שעועית- לט-טחינה-כדור פלאפל

הייתה אגדית.

אחרי פגישת עבודה נפלאה בכפר בא, חיפשנו

נריה ואני מקומ קטנ לאכול בו לפני הפגישות

הבאות. מכיוונ שאני לא מכיר את כפר בא, ואני

יודע על שני מקומות ריאלימ לאכול בהמ, פנינו

. זכרתי שיש שמ טקייה. כבר

G

לכיוונ מתחמ

בכני ה ראיתי מצד ימינ את 'חומו השעה' ושי

נינו את התוכניות באחת.

מכיוונ שזה מרכז מ חרי גדול, יצא שחנינו

ממש על החומו יה, שזה נחמד. חונימ, אוכלימ,

הולכימ. או נו עימ, כי אחרי חומו זה בעייתי כל

הע ק הזה של לחיות.

המקומ מעוצב בעדינות, מנ ה להיות חומו ייה

של פעמ, אבל לא דביקה. קיר מלא בשעונימ

מתימ, ודלפק ארוכ שמאחוריו ירימ ומחבתות.

מלצרית חביבה הגישה תפריטימ. שאלתי אותה

לטריות החומו . "טרי מהיומ בבוקר". נשמע אחלה.

ללא גינונימ מיותרימ, הזמנו את המנות הבאות

)לא בע קיות, כי בא לי לטעומ כל מני דברימ,

אבל מילא(:

(, ינייה

₪ 35)

(, אורז טלה

₪ 25)

חומו פול

.(₪ 18)

(, שניצלונימ

₪ 47)

החומו הגיע קר. אמ הכינו אותו לא מזמנ, למה

הוא הגיע קר? החומו עצמו היה טוב. חלק, נעימ,

לא כבד, טחינת 'הר ברכה' שמקפיצה את החו

מו , פיתות טובות ש חבו יופי את החומו וידידו

הפול. אבל אני מצפה מחומו יה שמביאה חומו

טרי, שיהיה חמ. עד כאנ אכזבה לייט.

אבל, וזה אבל גדול, כאנ נגמרו האכזבות.

השניצלונימ היו ע י יימ, ציפוי עבה וקרא טי

ולא מיובש.

ה ינייה, שזה גמ התבשיל וגמ כלי התבשיל

)קצת כמו טאג'ינ(, שמבו על קציצת בקר/כבש

ומעליו טחינה מימית שמתמצקת באפייה. ה וד

הוא בתיבול ובדלילות הטחינה.

המנה הייתה נפלאה. ע י יות חודרת בינ שני

חלקי המנה. בשר עמ ניחוחות בהרט וטחינה שעו

טפת כל בי .

והמנה המנצחת, זו שנריה בחר מתוכ אגביות

מושכלת, היא האורז טלה.

מנה קלילה, בשר טלה שזור ומבצבצ בתוכ

צלחת נדיבה. שבבי שקדימ שובבימ, עגבניות

כמעט חיות, הרבה פטרוזיליה ואושר. הכל מתח

בר, הכל נכונ. הבשר לא מתנגד, האורז לא נדבק.

מנה מעולה.

קינחנו במלבי שהיה אמור להיות מדהימ אבל

הפציע כ ביר פלו , כו ית קפה עמ הל, והופ -

לאוטו.

סולם רייכרט

החניה. זה אין בתל אביב

לנצור

כבר הכנת היום את

החומוס. למה לקרר?

אחלה עסקיות, מנות

גדולות, סה"כ ממוצע

לחומוסייה

נעים, עדין, לא המוני

חומוסייה שסך תפריטה

גדול משמה

כוסו

כיסאו

כיסו

כעסו