Background Image
Next Page  22 32 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 22 32 Previous Page
Page Background

20.03.15 |

כ"ט אדר תשע"ה

| 153

גליון

שביעי

| 22

החברים של רייכרט

אור רייכרט

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

מטבח אל יהוד

אורי מלמד, הסטאנדפיסט ואחד שמבין בארוחות גורמה, בחר לקחת את רייכרט

לאזור התעשיה ביהוד. זה נגמר בתובנות פנימיות עמוקות

'פונדק אקספרס'

הכניסה המזרחית

ליהוד

א'-ה': 00:71-00:7

כשרות: רבנות

יהוד

כל אחד צריכ ללמוד. פעמ בכמה זמנ, בא המ

נטור שלי ולוקח אותי למחוזות קולינרימ שכוחי

אל, מצביע על המנה ואומר "כזה". אורי מלמד,

הוא המי טר מיאגי שמאמנ אותי בבעיטת האנפה

המדויקת. משייפ את החושימ, מחדד את ההבנה

ומזקק את פלטת הטעמימ בלשונ. ובונו - הוא

גמ טנדאפי ט.

אורי, בזמנו כמבקר מ עדות מ פר אחד בארצ,

לקח אותי למ עדות אינ פור )חמש(, מתוכנ

שלוש שהיו מתחת לכל ביקורת, אחת בחדרה

שהגדירה מחדש את המושג "דביק, דוחה ומזעזע"

ואחת בחיפה שהצליחה להוציא טייק ביר מהמ

טבח. הוא הוביל אותי בנבכי הגורמה, בהתמצאות

במרחב התפריט וב ודות השיח עמ המלצרימ.

אורי, לפני שחזר בתשובה, ביקר מ עדות לא כל

ככ כשרות בפריז לפני שראה את האור )לא אותי(.

אמ יש מישהו שבאמת יכול להגיד "אינ גורמה עי

לית בארצ" זה הוא. אבל מה שיש טוב - הולכימ.

כשאורי מתקשר ואומר "אני או פ אותכ לצה

ריימ", אני מיד יורד למטה ) תמ. ייבשתי אותו

עשר דקות(.

"לאנ ני ע?"

"ליהוד"

"לאיטבח?"

"ליד".

אז בכני ה של איזור התעשייה ביהוד )יש מקומ

ביהוד שהוא לא איזור תעשיה?( שוכנ קראוונ קטנ

עמ צילייה ומ פר מועט של שולחנות, שמגיש

משהו אחד. פיתה עמ קבב טורקי. בלי לט, בלי

צ'יפ . קבב, עגבניה, בצל מטוגנ וטחינה. אמ אתה

ממש משווע לזה, ואתה מעוניינ להצהיר שאינ לכ

ולמזונ עילי שומ קשר, אז גמ חומו .

ומה כל ככ טוב בקציצה הטורקית?

שהיא שמנמנה ושומנית, רכה ומתמ רת, ע י

ית ולא עוקצנית.

הפיתה מושלמת. מהפיתות האלו שהנ טיפה

גמישות ולא נקרעות בקלות, אבל הנ שמנות

ותפוחות מבפנימ, והמיצ הבשרי לא עושה עליהנ

רושמ והנ נוטות להיקרע. הכל מתחבר נכונ.

לקחנו לימונדה מעשה ידי המקומ. מהלימו

נדות הרעות. יותר מדי וכר שמפריע ללימונ.

אבל זה חלק מהאווירה של "זה מה שאנחנו מגי

שימ כבר שלושימ שנה, וזה מה שנגיש גמ בש

לושימ השנימ הבאות".

תור האנשימ שבאימ מה ביבה למנת קציצה

בפיתה, נגמר ב ביבות שתיימ בצהריימ, כשנ

גמרימ מדליוני הקציצות השמנמנות. יש פתגמ

שאומר שאמ אתה עושה משהו אחד, תעשה אותו

הכי טוב. אז לגבי מנת הקבב - המ הצליחו. לגבי

הלימונדה - אפשר לקחת משהו מהמקרר )אורי

לקח בירה שחורה, ואני כמו דביל שתיתי בבאע ה

את רכז הלימונ הממותק(. בערב, שלח לי אורי

הודעה דרכ הרשת החברתית של צוקי.

"הרגשת את זה?"

"את מה?"

"בדיוק".

"אני לא מבינ.", הקשיתי. "מה אתה רוצה מחיי

ומדוע אתה לא בדרכ ל'זובור'?

"רייכרט, הרגשת צרבת?"

"לא".

"בדיוק".

וואוו.

סולם רייכרט

להיות הכי טוב במשהו

אחד

לנצור

לימונדה

5.2 מנות קבב, 2 לימונדה

₪ 79 –

ואחד בירה שחורה

קראוון מיושן, שולחנות

פורמייקה ומתקן מפיות

להשענת הפיתות

מסעדת פועלים של טריק

אחד מטריף

כוסו

כיסאו

כיסו

כעסו