Next Page  36 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 48 Previous Page
Page Background

2017

מאי

עלונדון

36

פנאי וטעימות

סגנון ופנאי

י

ום העצמאות קרב ואיתו שאלת

השאלות: "מה הכי ישראלי בעיניך?",

וכמובן שאחת התשובות הנפוצות

ביותר היא - חומוס. לכן, לכבוד החג,

מוצעים לכם מתכונים להכנת חומוס

מהגרגיר ועד הממרח, עם שתי תוספות

טעימות, אחת לחובבי בשר ואחת לצמחוניים

שבינינו. להרפתקנים ולאוהבי הסלק יש גם

גרסה סגולה וטעימה. סוד קטן בעניין החומוס

– הוא הכי טעים כשהוא חם. בתיאבון!

חומוס

חומרים:

כוסות) גרגירי חומוס.

עד

2(

ק"ג

½

כפות מלח גס.

2

כפית סודה לשתייה.

1

שיני שום.

4

בצל קטן.

1

כוס) טחינה גולמית.

1(

גרם

250

כוסות ממי הבישול של החומוס.

עד

1

כפית מלח.

1

לימונים קטנים.

מיץ סחוט מ

כפית כמון.

1

לקישוט:

עלי בזיליקום, זרעים ושמן זית.

אופן הכנה:

בוררים היטב את גרגירי החומוס: מפזרים

)1

אותם על מגש ומרחיקים לכלוכים, אבנים

וגרגירים שאינם נראים טוב - שבורים,

מצומקים, מעוותים או בעלי צבע משונה.

חשוב להקפיד על שלב זה ולא לדלג עליו

מפני שגרגירים פגומים יפגעו בטעמו של

החומוס.

שוטפים היטב את גרגירי החומוס, עד שמי

)2

השטיפה נעשים שקופים, ואז מסננים.

כפות גדושות

2

מניחים בתחתית קערה

)3

של מלח גס, ממלאים בהרבה מים ומוסיפים

את גרגירי החומוס. משרים למשך לילה

במקרר. שימו לב: חשוב להחליף את מי

ההשרייה בכל כמה שעות, או לכל הפחות

פעם או פעמיים במהלך ההשרייה. עם כל

החלפת מים, לא לשכוח לשים שוב מלח

בתחתית הקערה.

לאחר תום ההשרייה שוטפים היטב את

)4

גרגירי החומוס.

מעבירים את גרגירי החומוס לסיר.

)5

ס"מ מעל

5

מוסיפים מים עד לגובה של

מפלס הגרגירים.

מוסיפים לסיר גם את אבקת הסודה

)6

לשתייה, את שיני השום ואת הבצל.

מביאים את המים לרתיחה, מקטינים

)7

45־

את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ

דקות. הגרגירים מוכנים כשהם רכים מאוד -

נמעכים בקלות, אבל לא מתפוררים.

מרחיקים את

)8

השום ואת הבצל

מהסיר. שומרים את

השום בצד. מכסים

את הסיר ומכניסים

למקרר לכמה שעות,

לקירור מלא.

מסננים את החומוס

)9

מהנוזלים, אך שומרים את

הנוזלים בנפרד. הם ישמשו

להכנת החומוס. לא לשכוח

לשמור בצד גם כמה גרגירי חומוס

לקישוט.

שמים את גרגירי החומוס במעבד מזון

)10

עם השום ששמרנו ומוסיפים כוס מנוזלי

דקות, במהירות

2-3

הבישול. טוחנים במשך

נמוכה עד לקבלת ממרח חלק. חשוב

להקפיד לטחון את החומוס במהירות

נמוכה ועל הפסקות בפעולת הטחינה כדי

שהחומוס לא יתחמם.

מוסיפים חלק מהטחינה

)11

הגולמית ומפעילים את מעבד

דקות במהירות

2

המזון לעוד

נמוכה. בזמן פעולת מעבד

המזון, מוסיפים בהדרגה

את הטחינה שנשארה,

את מיץ הלימון, הכמון

והמלח. חשוב להוסיף

בהדרגה ובמתינות

ולטעום אחרי כל

תוספת תיבול כדי

שהחומוס לא יהיה

מתובל מדי. אם בכל

זאת החומוס יצא

מתובל מדי - הוסיפו לו

עוד קצת ממי הבישול.

מגישים עם עלי

)12

בזיליקום, זרעים ושמן

זית (וגרגירי החומוס אם לא

שכחתם לשמור כמה מהם).

חומוס סגול

חומרים:

מהמתכון הקודם.

סלקים גדולים.

2

אופן הכנה:

מבשלים שני סלקים גדולים, קולפים

)1

וחותכים.

מבשלים את החומוס לפי ההוראות

)2

במתכון הקודם

בשלב טחינת החומוס מוסיפים את קוביות

)3

הסלק.

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה וזרעי

)4

שומשום.

חומוס עם כרובית מטוגנת

מנות)

4(

חומרים:

ק"ג סלט חומוס.

½

כוסות שמן לטיגון.

2

כרוביות בינוניות שטופות וחתוכות לפרחים

2

בינוניים.

כפות טחינה ירוקה.

4

כפית מלח.

½

כפית פלפל שחור.

¼

כפית פפריקה מתוקה.

½

כפית כמון.

½

אופן הכנה:

מחממים את

)1

השמן בסיר לטיגון

עמוק. כשהשמן

חם מאוד זורקים

פנימה את פרחי

הכרובית ומטגנים עד

שהפרחים מזהיבים.

מחלקים את

)2

מנות

החומוס ל

ומורחים בצורת עיגול

על הצלחות. במרכז כל

צלחת שמים כף טחינה ירוקה

ומעליה מסדרים את פרחי

הכרובית.

מערבבים את כל התבלינים בקערה

)3

קטנה ומפזרים על כל מנה מעט מהתערובת.

חומוס עם בשר וצנוברים

מנות)

4(

חומרים:

ק"ג סלט חומוס.

½

כפות שמן זית.

4

בצל גדול קלוף וחתוך לרצועות.

1

שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות

3

דקות.

כף צנוברים.

1

ק"ג בשר בקר טחון.

½

כפית מלח.

½

כפית פלפל שחור.

¼

כפית בהרט.

½

כפית כמון.

½

כפית פפריקה

¼

אדומה.

גבעולי תימין טרי.

2

אופן הכנה:

מחממים שמן זית

)1

במחבת.

כשהשמן חם מוסיפים את

הבצל והשום ומטגנים תוך

כדי ערבוב עד להזהבה.

מוסיפים למחבת את

)2

הצנוברים ומטגנים דקה נוספת תוך

כדי ערבוב.

מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים

)3

לערבב עד שהבשר מתבשל לגמרי.

דקות

5

מוסיפים את התבלינים ומבשלים

)4

נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד.

מנות ומורחים

מחלקים את החומוס ל

)5

בצורת עיגול על הצלחות. במרכז שמים רבע

מהתבשיל.

//

מגישים חם עם פיתות.

)6

אמיר בטיטו הוא שף פרטי העורך אירועים

*

, החל

24/7

ללקוחות פרטיים. בתאריך

, הוא יעביר סדנה להכנת ארוחות

11:00־

מ

בוקר ישראליות. לפרטים נוספים:

www.jw3.org.uk/event/israeli-breakfast

אל תקנו מוכן. כך תכינו

ממרח חומוס ביתי איכותי

עם תוספות טעימות

אמיר בטיטו

מתכונים //

הכי טעים כשהוא

חם. חומוס ביתי

להרפתקנים ולאוהבי

הסלק. חומוס סגול

סודו הכמוס

של החומוס