שיעור חופשי | תשרי תשפ"ב | ספטמבר 2021 | גליון 134

שיעור חופשי | 62 אותה), ומרוקנים בעזרת כפית או כף את תוך העגבנייה (השחלות והגרעינים) אל תוך קערה שתאגור גם את כל הנוזלים. את השחלות קוצצים לקוביות ומחזירים לקערה. מוסיפים לאותה הקערה את כל חומרי המילוי .3 (את האורז מסננים ממי ההשריה) ומערבבים היטב (יהיו הרבה נוזלים מהעגבניות). מעלות. 200- מחממים תנור ל .4 1/2 משמנים תבנית בשמן זית ומניחים בתחתית .5 מכמות הבמיה (לא חובה). ממלאים את העגבניות במלית (לא דוחסים), ומסדרים בצפיפות בתבנית. מכניסים ברווחים שבין העגבניות את הבמיה שנותרה. יוצקים בעזרת כפית מהנוזלים שנקוו בתחתית .6 הקערה על המילוי של כל עגבנייה, ומכסים בכיפת העגבנייה. את מה שנותר בקערה, מסננים ויוצקים את הנוזל הצלול מעל כל העגבניות באופן חופשי. יוצקים מעל העגבניות שמן זית ורכז רימונים, ממליחים ומפלפלים מעט. מניחים נייר אפייה ומעליו מכסה או רדיד .7 שעה. מסירים את הרדיד 1/2 אלומיניום ואופים דקות. 45 ואת נייר האפייה וממשיכים בצלייה עוד אם נותר עוד מהמילוי מניחים אותו בבד .8 חיתול, מגלגלים לנקניק וקושרים כמו סוכרייה חמוצה, או אוספים לצורת שק וקושרים. מניחים לצד הממולאים (אם אין מקום, מעבירים לתבנית גדולה יותר) ואופים יחד עם הממולאים. דואגים להשקות את שק האורז מדי פעם בנוזלים שנקוו בתחתית התבנית. הכי טעים להגיש עם יוגורט חמצמץ או טחינה לימונית. עוגת לואיז פרועה של לימון ופירות קיץ מי לא רוצה שיקראו על שמו עוגה?! ועוד עוגה מופלאה שכזו… הנסיכה לואיז, בתה של המלכה ויקטוריה, זכתה לכבוד הזה ביום חתונתה – אז הוגשה לזוג הצעיר עוגה מפוארת, עשויה שלוש שכבות; בתחתית קרוסטטה עשירה בחלמונים, מעליה מרקחת פירות שקושטה ברוב פאר והדר בפירות אדומים טריים ומעל שתי אלה מרנג אפוי. העוגה הגיעה בדרך לא דרך לניו זילנד - שם נהפכה לעוגה לאומית. את ההדר והפאר זנחו הניו-זילנדים לטובת פרקטיקה, והם אופים אותה בתבנית מרובעת ומגישים אותה חתוכה לריבועים. את ההשראה למתכון העניק לי יותם אוטולנגי,

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==