Next Page  25 / 36 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 25 / 36 Previous Page
Page Background

25

עלונדון

2017

ספטמבר

סגנון

ג

לוטן הוא חלבון המצוי בעיקר

בדגנים, כמו חיטה, שעורה, כוסמין

ושיפון. ישנן מספר סיבות לעבור

לאורח חיים נטול גלוטן ובהן: מחלת

הצליאק, רגישות לגלוטן ודיאטת

הגלוטן שנעשתה נפוצה. טוב לדעת שניתן

לבשל ולאפות הכול גם ללא גלוטן, לרבות

קינוחים ומאפים עשירים ומגוונים. הנה שלושה

קינוחים שוקולדיים לנמנעים מגלוטן.

עוגיות פלורנטין ושוקולד

מצרכים:

מיכל שמנת מתוקה

1

כוסות סוכר

כפות דבש

6

ג' שקדים מולבנים פרוסים

600

ג' שוקולד מריר

500

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים את השמנת עם הסוכר

והדבש.

כשהסיר רותח מורידים מהאש, מוסיפים את

השקדים ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה

מרופדת בנייר ובעזרת ידיים רטובות

מהדקים את הבלילה לשכבה דקה על כל

התבנית (בזהירות, הבלילה חמה מאוד).

180־

מכניסים לתנור שחומם מראש ל

דקות עד שהשקדים

15־

מעלות למשך כ

מזהיבים.

דקות בטמפרטורת החדר.

30־

מצננים כ

בקערה ממיסים על באן־מארי את

השוקולד עד להמסה מלאה.

בעזרת מרית מורחים שכבה דקה של

השוקולד על פלטת השקדים שהתקררה,

אפשר בעזרת משיכות מזלג לצייר פסים

בשוקולד.

דקות במקרר, ולאחר מכן

30־

מצננים כ

בעזרת הידיים שוברים את הפלטה של

השקדים והשוקולד לשברי עוגיות פחות או

יותר באותו הגודל.

טראפלס צ'ילי

:

מצרכים

מכל שמנת מתוקה

1

כפית צ'ילי גרוס

1

ג' שוקולד מריר

400

כוס קקאו

½

:

אופן ההכנה

בסיר מרתיחים את השמנת המתוקה עם

הצ'ילי.

לאחר שהשמנת רתחה מסננים אותה

במסננת דקה לקערה (כדי להיפטר

מחתיכות הצ'ילי).

מוסיפים לקערה עם השמנת את השוקולד

ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי

ומתקבלת בלילה חלקה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים

למקרר למשך הלילה.

מוציאים את הקערה מהמקרר ובעזרת

ידיים יבשות מגלגלים כדורים קטנים

ס"מ וטובלים בקקאו.

1.5־

בקוטר של כ

שומרים בקופסה אטומה במקרר.

עוגת שוקולד עם

קרם וניל ותותים

ס"מ)

24

(מתאים לתבנית בגודל

מצרכים לעוגת השוקולד:

כוס סוכר

1

חלבונים

6

ג' שוקולד מריר

350

ג' חמאה

350

חלמונים

6

מצרכים לקרם הווניל:

מכלי שמנת מתוקה

2

כפות סוכר

4

כפות אינסטנט פודינג וניל

3

חבילות תותים חתוכים לרבעים (או פירות

2

אחרים)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר

לעוגת השוקולד:

מקציפים את החלבונים והסוכר יחד עד

לקבלת קצף חלק ויציב.

בקערה ממיסים על באן־מארי את

השוקולד והחמאה עד לקבלת קרם חלק.

כשהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי

מורידים את הקערה מהבאן־מארי,

מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

בעזרת מרית, תוך תנועת קיפול מוסיפים

את בלילת השוקולד לחלבונים המוקצפים

עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה

ס"מ ואופים בתנור שחומם

24

בקוטר

דקות.

30־

מעלות במשך כ

180־

מראש ל

דקות מורידים את הטמפרטורה

30

לאחר

דקות נוספות.

30

מעלות ואופים

160־

ל

כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומצננים

כשעתיים.

בקערת המיקסר מקציפים את

לקרם:

השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט

פודינג עד לקבלת קרם חלק ויציב.

מורחים את הקצפת על עוגת השוקולד

ומפזרים מעל את התותים. אפשר להחליף או

//

להוסיף כל פרי שאוהבים.

אמיר בטיטו הוא שף פרטי העובד ברשת

*

של ג׳יימי אוליבר וגם עורך אירועים ללקוחות

amirbatito@gmail.com פר

טיים.

אמיר בטיטו

מתכונים //

שוקולד

קינוחי

גלו עולם מתוק ללא גלוטן