הארגון | המגזין החברתי של ציבור הנכים | מס' 32 - page 90

חגי תשרי תשע"ה ספטמבר-אוקטובר 4102
90
מצרכים:
2 דגי קרפיון (006-005 גר' כל אחד)
1 גזר
1 בצל בינוני
4-3 שיני שום
1 פרוסת לחם מושרית וסחוטה מנוזלים
2/1 כפית פלפל לבן
2/1 כפית אגוז מוסקט מגורד
לפומפייה
4/1 כפית כורכום
1 ביצה
2/1 חב' פיטרוזילה קצוצה
פרורי לחם
מלח
1 בצל פרוס בצורת ירח
1 גזר פרוס בצורת אלכסונית
אופן הכנה:
לטחון את דגי הקרפיון יחד עם
הפיטרוזילה, שום, בצל ופרוסת הלחם
הסחוטה.
אחרי שהכול טחון להוסיף את הביצה
והתבלינים וללוש היטב וליצור קציצות
ולאחר מכן לסדר בסיר אחרי שהרוטב
טחון.
מהמטבח של נונה דבורה
הכנת הרוטב:
יש לאדות את הבצל עם מעט שמן
ולהוסיף את הגזר וחצי כוס מים ו-4/1
כפית כורכום ו-2/1 כפית מלח לסדר את
הקציצות הדג בתוך הסיר. אחרי רתיחה
גפילטע פיש
הדג האצילי של עדות אשכנז
והפעם לכבוד חגי תשרי בחרתי להביא בפניכם הקוראים מתכון מוכר מעדות אשכנז, שבשנים האחרונות רבים מיוצאי
עדות המזרח למדו לאהוב אותו וכמובן לאכול ממנו – הגפילטע פיש! פאר הדג האשכנזי על צלחת החג. על פי מסורת
עדות אשכנז, הדג הזה באמת מפאר כל שולחן חג ושבת ממש כמו שלדג החריימה המזרחי יש מעמד של כבוד ויחוד
בשולחנות החג.
המתכון פשוט לבישול וכך גם אופן ההכנה ובהחלט ערב לחכך. נסו ותיהנו!
בתיאבון, חג שמח וגמר חתימה טובה!
להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה על
אש נמוכה.
קישוט: שהקציצות מוכנות להגיש עם
פרוסת גזר על קציצה (מומלץ להגיש קר)
בתאבון!
1...,91,92,93,94,95,96,97,98,99 80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,...100
Powered by FlippingBook