מגזין הטכניון | סתיו 2019

סטודנטים 36 הדוקטורנטית רותם דרור מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול ע"ש דוידסון זכתה במלגת גוגל לדוקטורנטים. המלגה הוענקה לה על עבודתה בתחום של עיבוד שפה .) Natural Language Processing טבעית ( 40- ניתנת בכל שנה לכ Google PhD Fellowship מלגת דוקטורנטים מכל העולם העוסקים במדעי המחשב. בנוסף למענק מקבלת דרור ליווי של מנטור מגוגל, שבו היא יכולה להיעזר בנושאים שתבחר. Machine Learning ו- NLP תחום המחקר של דרור הוא - עיבוד שפה טבעית ולמידה חישובית. לדבריה, "התחום הזה עוסק בדרך שבה מחשב מבין טקסט שנכתב בשפה טבעית, כלומר בשפת בני אדם, ומשתמשים בו באלגוריתמים ובשיטות של למידה חישובית." רותם דרור עובדת על הדוקטורט בהנחייתו של פרופ'- משנה רועי רייכרט. לדבריה, "מטרת המענק היא לתמוך בסטודנטים במחקר שלהם, ומה שנחמד זה שהוא ניתן ללא כל התחייבות. גוגל אינה מתערבת במחקר והיא מתחייבת שכל הכסף יועבר ישירות לדוקטורנט. גוגל ) כדי internships מעודדת את הזוכים לבקר אצלה בקיץ ( להכיר את המחקר שנעשה שם." דרור גדלה בכפר ורדים ולמדה בתיכון אורט מעלות, שם השלימה בגרות מורחבת בערבית ובפיזיקה. לאחר שהשלימה את התואר הראשון בפקולטה להנדסת תעשייה פ לאפל מבוסס-ספירולינההואהפיתוחהזוכה בתחרותשנערכה EIT- בטכניון בתחילת דצמבר במסגרת הקונסורציום האירופי . במסגרת התחרות פותחו מוצרים חדשניים ממיקרו- Food ) והוצגו תוכניות עסקיות למסחורם. את המוצר micro-algae אצות ( הזוכה פיתחה קבוצת סטודנטיות מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון: מיטל קציר, ירדן אבוחצירה-כהן, חני שקולניקוב, הילה טרזי ואינה נפומנישי. הסטודנטיות עבדו בהנחיית ד"ר מאיה דוידוביץ- פנחס, פרופ׳ אורי לזמס, ד"ר אבי שפיגלמן ופרופ׳ יואב ליבני שהוביל את הפרויקט כולו. "מדובר באתגר לא פשוט," אמר פרופ' ליבני. "הסטודנטיות פיתחו את המוצרים במשך שנה וזה היה פשוט מרתק לראות את היצירתיות שלהן." ) - פלאפל קפוא Algalafel הצוות הטכניוני פיתח את "אלגלאפל" ( מוכן לחימום, עשיר בחלבונים, בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון - וכן טחינה מועשרת באסטקסנתין, שהוא נוגד החמצון המקנה לדג הסלמון את צבעו הכתום. חברות הצוות הסבירו כי שני המוצרים פותחו על רקע הגידול המהיר בצריכת המזון העולמית, הצורך באיתור מקורות מזון עתירי חלבון והמגמה של הפחתה בצריכת בשר. צוות השופטים ציין כי הסטודנטיות מהטכניון הציגו מוצרים איכותיים ובשלים מאוד, המוכנים לקראת יציאה לשוק. בתחרות השתתפו קבוצות של סטודנטים לתארים מתקדמים מהטכניון, מאוניברסיטת הלסינקי בפינלנד ומאוניברסיטת הוהנהיים הגרמנית. את חומר הגלם - מיקרו-אצות - סיפקה חברת אלגטק מקיבוץ קטורה. במקום השני בתחרות זכה הצוות של אוניברסיטת הוהנהיים שפיתח את "אלגיני" - מוצר טבעוני מבוסס עדשים המועשר בספירולינה. בצוות חברים הסטודנטים פראוקה שפילמן, רפאל טות', ויניאק צ'בריה, קת'רינה בראון ודניאלה גרינר, שעבדו בהנחיית פרופ' יוכן וייס וד"ר מרים לופלר. במקום השלישי זכה צוות אוניברסיטת הלסינקי, שפיתח את : מעדן טבעוני מבוסס שיבולת שועל ומועשר בספירולינה. Spurtti בצוות חברות הסטודנטיות מיה קויביסטונן, אמי יוקינן, אנני פיטקנן, ריאינה סיירה וטינה סירקארווי, שאותן הנחו ד"ר אנה-מאיה למפי וד"ר מינמרי אדלמן. סטודנטיות מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון פיתחו פלאפל-אצות בפיתה ספירולינה מלגת גוגל לדוקטורנטית רותם דרור ויקי פידלסקי

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==