Background Image
Next Page  14 / 20 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 14 / 20 Previous Page
Page Background

2015

אביב

חיים בריאים

#014

מסעדת "גוטה בריא ומהיר", הרצליה פיתוח

, הרצליה פיתוח

LiV

מסעדת

ארוע "רוכבים לעבודה", מאי 4102

להספיק. לזכור. לתמרן. ישנן אינסוף

למהר.

מטלות בבית ובעבודה, כשבין לבין מוכרחים

לדאוג לדבר החשוב ביותר, שיאפשר לנו "לרוץ"

למרחקים בלי לקרוס - הגוף שלנו, הבריאות

שלנו. וכשמדברים על בריאות, מתמקדים, בעצם,

בשני אלמנטים מרכזיים: תזונה ופעילות גופנית.

רוכבים עם אנרגיה, עובדים עם אנרגיה

אז איך אפשר למצוא זמן לפעילות ספורטיבית,

כשרוב הזמן אנחנו במשרד? אפשר, אם למשל

מגיעים לעבודה באופניים. "היום בהחלט

רואים מגמת גידול במספר העובדים שמגיעים

לעבודה באזור התעשייה הרצליה פיתוח כשהם

רכובים על אופניים. אני מעריך שמדובר בכמה

עשרות עד כמה מאות עובדים בכל יום, אבל

הפוטנציאל גדול בהרבה", אומר ערן שחורי, מנהל

פרויקטים בחברת הייטק באזור התעשייה שמשמש

כרכז פעילות "רוכבים לעבודה" בעמותת 'ישראל

בשביל אופניים'.

"רכיבה על אופניים כדאית גם לאדם עצמו,

שחווה פעילות גופנית יומיומית ומשפר את הכושר

הגופני שלו, גם לאיכות הסביבה וגם למקומות

העבודה, שזוכים בעובדים אנרגטיים יותר, בעלי

תפוקה גבוהה יותר ושחיקה נמוכה יותר - זה

מוכח מחקרית", מוסיף שחורי. "העובדים מגיעים

בזמן מבלי לעמוד בפקקי תנועה, לא צריכים

לחפש חנייה וחוסכים בהוצאות דלק. כיוון שהכושר

שלהם טוב יותר, הם בריאים יותר ואף מקלים

את העומס על מערכת הבריאות".

עמותת שביל אופניים פועלת לעידוד השימוש

באופניים ככלי תחבורה. אחת מפעילויותיה לעידוד

הגעה לעבודה באופניים הם ימי 'רוכבים לעבודה'.

"במהלך השנתיים האחרונות קיימנו מספר אירועי

'הפנינג' בשיתוף עיריית הרצליה ומינהלת אזור

התעשייה, המיועדים לכל מי שמגיע לעבודה על

אופניים", מספר שחורי. ההפנינג מתקיים בנקודת

מפגש בסמוך לאזור התעשייה, בשעות הבוקר לפני

העבודה והוא כולל ארוחת בוקר בריאותית, מוסיקה

טובה, הגרלת פרסים ועוד - חוויה כיפית שמטרתה

לעודד את עובדי אזור התעשיה לוותר מעת לעת

על הגעה ברכב פרטי ולהגיע לעבודה באופניים.

"אופניים טובים לכולנו – לאדם, למדינה ולסביבה.

תחבורת אופניים נרחבת תביא לצמצום פליטת

מזהמים וגזי חממה והרי אנחנו אמורים להשאיר את

העולם הזה לילדינו. זו דאגה אמיתית", אומר שחורי.

אוכל נכון משפיע על תפוקות העבודה

ואם כבר התחלנו את היום בפעילות ספורטיבית

בריאה, כדאי לחשוב גם במה נזין את הגוף

בארוחת הצהריים.

עבודה בריאה בגוף בריא

"אדם שאוכל כל יום בחוץ חייב לשמור על ערכים

נכונים של תזונה, אם בריאותו חשובה לו", אומר

, שנפתחה

LIV

עידו בסט, אחד מבעליה של מסעדת

LIV

בהרצליה בפברואר. "את רשת המסעדות

הקמנו לפני תשע שנים, מתוך מחשבה על קונספט

של חדר אוכל מודרני, המספק אוכל בריא וטעים,

פשוט וביתי, כזה שנשען על חומרי גלם טריים,

הישר מהגינה.

"אנשים שעובדים שעות רבות ביום, ארוחת

הצהריים היא קריטית עבורם", מדגיש בסט.

"אוכל נכון משפיע על תפוקות העבודה, כי כשאין

עומס על מערכת העיכול ויש תחושת שובע לאורך

זמן, העייפות פוחתת וההספקים לא נפגעים. אני

בהחלט חושב שבהמשך נראה יותר ויותר אנשים

שיבחרו בתבונה את תזונתם ואת המינונים במרכיבי

הארוחות. מגמת הטבעונות תפסה תאוצה ונראה

יותר ויותר הפחתה באכילת בשר".

גם אוהד סברדלוב, אחד מבעלי מסעדת "גוטה

בריא ומהיר" סבור שמטבח המבוסס על חומרי

גלם מהטבע נותן מענה טוב יותר לאנשים עובדים

שאוכלים מדי יום בחוץ. "הקמנו את הסניף הראשון

בהרצליה פיתוח לפני שש שנים מתוך אסכולה

של מטבח טבעי ובמטרה לתת אלטרנטיבה של

ארוחת צהריים מאוזנת, שיש בה פחות מוצרי מזון

והרבה יותר חומרי גלם. אדם שעובד שעות ארוכות

זקוק לכמה שיותר אנרגיות ופחות מעמסה על

הגוף. ארוחה נכונה מאפשרת לך להרגיש רענן,

נמרץ ומרוכז", הוא אומר.

"אני מאמין שהמגמות הירוקות והצריכה הטבעית

והבריאה ילכו ויתחזקו. אנשים חושבים על מה

הם מכניסים לפה ואיזה חלופות כדאיות עבורם

על מנת לצרוך את אבות המזון בצורה אפקטיבית

יותר לגוף. אנחנו בהחלט שמחים לראות העדפה

לאוכל שהוא גם בריא וגם טעים, כזה שיש מאחוריו

מחשבה וחוויה מהנה", מסכם סברדלוב.

אם במהלך היום אתם מרגישים ירידה באנרגיות וקשה לכם להתרכז, כדאי

לשנות כמה הרגלים למען בריאותכם. עמותת "שביל אופניים", המקיימת אירועים

לעידוד רכיבה ושתי מסעדות באזור מציעות דרכים להעלות את רמת האנרגיה

לבריאות

ואת התפוקה בעבודה.