אתרוג | תמוז תשע"ט | יולי 2019 | גליון 84

מייצר גם יין זני, יין גוורצטרימנר המבוסס על זן של ענבים שגדל בנגב, שהוא יין לבן עם ארומה מתקתקה ומעט מתובלת, וכן יין שמש שהוא יין מתוק דומה ליין מוסקט שמיוצר מענבים מיובשים בשמש. , ניר חן, הוא בוגר 2015 מנהל היקב משנת ישיבת בית אל, מתגורר בקריית נטפים, בעל תואר ראשון במזרחנות מהאוניברסיטה הפתוחה, שימש מורה לערבית בבית הספר לטבע בתל אביב ובכפר אורנים. בהמשך עשה הסבה. למד בבית הספר למקצועות הכרם והיין במכללת אוהלו בקצרין וקורס ייננים מקצועי בצרפת. הוא ניהל חנות גדולה של יין במרכז הארץ ומשם עבר לנהל את היקב המחקרי באריאל. היקב צנוע למראה, שוכן סמוך לאוניברסיטה עצמה. יש בו אולם ייצור קטן עם מכלי נירוסטה בהם מותססים הענבים ומהם עובר היין לחביות שנמצאות באולם הסמוך ונאגר בהן למשך כשנה עד שנתיים. מדובר ביישון היין המרכך או מעדן את טעמיו. בשלב האחרון היין נארז בבקבוקים. ביקב יש חביות יין ייחודיות. באחת מהן מקצרים את יישון היין לארבעה חודשים חודשים בחבית רגילה) החבית 8 (במקום הזאת היא פיתוח מדעי של אוניברסיטת אריאל ועתידה להיות משווקת ליקבים באיטליה. בסמוך ליקב פועלת מעבדת מחקר בראשות ד”ר מריה סטנבסקי, בה צוות מדעי בודק את רמת הסוכר והחומציות של היין ואת הימצאות הווירוסים בו. המעבדה מבצעת גם בדיקות של זמורות ■ המיועדות לנטיעה. מנהל היקב, ניר חן בחממה תמוז תשע״ט 37

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==