אתרוג | תמוז תשע"ט | יולי 2019 | גליון 84

לששה, מתגורר עם משפחתו ביישוב גבעת הראל הסמוך ליישוב שילה. החזון שלו הוא “להכשיר דור של מומחי יין, בעלי רקע כימי וביוטכנולוגי רחב, אנשי מקצוע אשר יוכלו לקדם את עולם היין בארץ ובעולם ולהזניק .”21- את המחקר בתחום למאה ה במסגרת מסלול היין נלמדים תחומים נלווים עתירי ידע כגון תעשיות השמרים בעזרתם מתסיסים את היין, או תעשיית האנזימים שבעזרתם מייעלים את תהליך ייצור היין. הלימודים משלבים ידע תיאורטי והתנסות מעשית ביקב מחקרי וכן ביצוע ניסויים במעבדה מתקדמת לאנליזת יין ביקב המחקרי. תוכנית הלימודים כוללת נושאים כמו גידול כרמים, המיקרוביולוגיה והכימיה של היין, טכנולוגיה לייצור יין בעולם הישן והחדש, לימוד שיטות ייצור מתקדמות ואמצעי אוטומציה. כמו כן, לומדים הסטודנטים על ההיסטוריה והתרבות של היין בארץ ישראל ובעולם כולו, ולומדים לעומק את התחום של טעימת היין. בשלב מתקדם של הלימודים כל סטודנט מבצע מחקר מעשי בתחום טכנולוגיות היין, הביוטכנולוגיה או הכימיה של היין. במידה שהסטודנט יעלה רעיון מקורי הוא יוכל לרשום אותו כפטנט. “המסלול מכוון לחדשנות ויצירתיות בכל מה שקשור לתהליך ייצור היין” אומר ד”ר דרורי ומביא כדוגמה את היקב המחקרי שהוקם באוניברסיטה. ביקב מתבצעים מחקרים בתחומים מגוונים וביניהם מחקר על המים שבהם משקים את הכרמים, גילוי זנים חדשים של ענבים וניסיונות להפקת יין מזנים עתיקים שגדלו בארץ בתקופות קדומות. כמו כן הוקמה מעבדה משוכללת ומודרנית שבה, בין היתר, ניתן לבדוק את ) ואת הארומה של PH מידת החומציות ( היין על ידי גילוי מולקולות ריח שנמצאות ביין. “צריך אמנם לאהוב יין, אבל זה לא פרמטר הכרחי ללימודים”, מציין ד”ר דרורי ומוסיף: “להערכתי תחום היין הולך ומתפתח באופן משמעותי בישראל. אני רואה שהענף הזה מתקדם לעבר חדשנות וטכנולוגיה, ואני חושב שאנחנו יכולים לפתח כאן סגמנטים חשובים בתחום של ייצור ומחקר של היין”. היין של הורדוס ד”ר ציונה בן-גדליה עמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ראש מסלול היין, ד”ר אלישיב דרורי: “המסלול מכוון לחדשנות וליצירתיות בכל הקשור לתהליך ייצור היין. ביקב המחקרי מתבצע, בין היתר, מחקר על המים שבהם משקים את הכרמים, גילוי זנים חדשים של ענבים וניסיונות להפקת יין מזנים עתיקים שגדלו בארץ בתקופות קדומות” תמוז תשע״ט 35

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==