אתרוג | תמוז תשע"ט | יולי 2019 | גליון 84

ה מסלול ללימודי יין נפתח ביוזמת בכירי אוניברסיטת אריאל לפני שנתיים. זהו מסלול ייחודי שנועד לסטודנטים הלומדים הנדסה כימית וביוטכנולוגיה ובמסגרתו הם רוכשים מומחיות בתחום היין. לומדים בו 10- תלמידי שנה שנייה ו 12 , סטודנטים 22 תלמידי שנה ראשונה. מסלול היין מתחיל בשנה השנייה של לימודי ההנדסה והוא כולל שני קורסים סמסטריאליים בתחום 30- היין במשך שלוש שנים, ובסך הכול כ שעות לימוד ייחודיות בתחום היין. בתעודת מהנדסי כימיה שיקבלו הבוגרים יצוין שלמדו במסלול היין. למדתי להכין יין מאבא בראש מסלול היין עומד ד”ר אלישיב (שיבי) דרורי, יליד קריית שמונה, בנו של הרב צפניה דרורי, רבה של קריית שמונה וממנהיגי הציונות הדתית. ד”ר דרורי: “במשך שנים רבות אבי נהג להכין יין בבית. יין אדום מתוק שהכין בשיטות ביתיות. אני עזרתי לו קצת בזה, וכנראה קיבלתי ממנו את היחס המיוחד ליין. מבחינה תורנית ליין יש מעמד מיוחד והותקנו לו שתי ברכות. אין ספק שעובדה זו יוצרת מוטיבציה גבוהה לחקור אותו. זה לא סתם תחום ששייך למזון ולא תחום מדעי ניטראלי”. ד”ר דרורי הוא בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות. את הדוקטורט שלו עשה באוניברסיטה העברית בחקר הביולוגיה המולקולרית של הצמח. הוא יינן מקצועי ושותף ביקב הבוטיק גבעות. הוא נשוי, אב המסלולשיקדם אתתעשייתהיין אוניברסיטת אריאל מקיימת מסלול ייחודי המכשיר מהנדסי כימיה וביוטכנולוגיה מומחים ליין, שיוכלו להשתלב ולקדם את תעשיית היין הישראלית צילם: יוסי זליגר | כתב: ראובן שבת זנים שונים של יין המיוצרים ביקב תמוז תשע"ט 34

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==