בית חב"ד סביון- לחגוג נכון | ה'תשפ"א

ב סעודת ליל החג נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים המסמלים מתיקות, טוב, שפע וברכה, לכבוד השנה חדשה. את המאכלים הללו, הנקראים גם בשם "סימנים", אוכלים לאחר יא" ואכילת פרוסה מן החלה. ִ מּוֹצ ַ ברכת "ה סימני ברכה לראש השנה תפוח בדבש ישראל נמשלו לתפוח, וטובלים אותו בדבש כסימן לשנה טובה ומתוקה. לפני האכילה מברכים: בָּרוּךְ אַתָּה אֲ־דֹנָי אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֵֹרא פְִּרי הָעֵץ. יְהִי רְצוֹן מִלְּפָנֶיךָ שֶׁתְּחַדֵּשׁ עָלֵינוּ שָׁנָה טוֹבָה וּמְתוּקָה. ראש של דג יש הנוהגים לאכול ראש של דג או של כבש ואומרים: "יְהִי רְצוֹן שֶׁנִּהְיֶה לרֹאֹשׁ ולא לַזָּנָב" חגי תשרי ה'תשפ"א | לחגוג נכון ■ 10

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==