שיעור חופשי | כסלו תשפ"ג | דצמבר 2022 | גליון 150
והבישול ממש מציף את זה. אנחנו כותבים חוזה משותף, אני מלמדת אותם להתלכלך, להתנסות ללא פחד. זה מצריך לדעת לשחרר לפעמים ולאפשר למידה מתוך חוויה של ניסיון. יש מקרה מיוחד שאת זוכרת שהבישול סייע למישהו? תקופת הקורונה והריחוק החברתי זימנו מפגשי בישול מיוחדים במינם. בישלנו מרחוק בזום ונוצרו בספונטניות מפגשים דיאדיים (מטופל ובני משפחתו - נ"מ). נוצר חיבור בין אחים, הורה וילד, ילד ובייביסיטר, ששיקפו הרבה ממה שהתרחש בבית בתקופה זו. חוויתי מפגש בישול לא פורמלי עם נערה בסיכון שחזרה לבית לא פשוט. היא מתפקדת כאמא לאחיה הקטנים. בשיא תקופת הקורונה, הראיתי לה "סימן" שאני כאן בשבילה למרות שאני לא מלמדת אותה כבר כמה שנים, והיא צלצלה אלי מוקדם בבוקר, רצתה שאבשל איתה בשיחת וידיאו וזה מה שעשינו. חיטטנו יחד במקרר הדל ובארונות המעופשים, והיא בישלה קדירת רוטב אדום עם קטניות ונקניקים. אפינו לחמניות עם שומשום. בכל התהליך היא מוכיחה כמה הדלות שבבית היא איננה הדלות של ליבה. ובמקום לומר את זה, פשוט בישלנו את זה וכמעט ש"נשברו הכלים" תרתי משמע. זו היתה חוויה עוצמתית. אפשר היה לראות לחמניות שתופחות ומתמלאות בחום, ולהריח אפילו מרחוק את הריח שמילא את ביתה, שכבר לא היה דל כמו לפני כן. העבודה ה"בישולית" והשיח אפשרו לה להתחבר אל תחושותיה ורגשותיה ולעבד אותם, וזה תהליך מופלא שזכיתי לו. גם בתוך בתי הספר יש מקרים מופלאים של ילדים שלא מוכנים להיכנס לשום שיעור, לא מוצאים חיבור ללמידה או חיבור חברתי. המגע בחומרים הוא הדרך למגע גם אל הלב - וקורים קסמים! יש לך מתכון מנצח ומזין לארוחת צהריים קלה ומהירה שילדים אוהבים, כדי שמורות שמגיעות הביתה מותשות יוכלו לבשל בקלות? עבודת ההוראה מצריכה משאבים אישיים רבים והעבודה במטבח מכניסה עוד ממד פיזי ורגשי, ולכן ה"משמרת השנייה" בבית היא לא פשוטה. זו הסיבה שגם אני מחפשת מאכלים קלים לצהריים עם הבנות שלי. כמובן, המתכון הכי פשוט שמומלץ הוא לקחת את ■ הילדים לאכול פלאפל בחוץ. קלצוניס של הסבתא הבולגרייה מתכון פשוט עם מצרכים שכמעט תמיד יש בבית, שהכל מתערבב בו בקערה אחת וגם יש זמן תנור שבו אני חולצת נעליים ושוכבת על הספה החומרים: חבילת מקרוני (ספגטי עם 7 ' מס חור באמצע, אבל אפשר מה שיש) גביע קוטג' 1 גביע גבינה לבנה 1 קובייה של גבינה בולגרית מפוררת ביצים 3 כפיות מלח 2 פלפל שחור – תלוי כמה אמיצים הילדים אופן הכנה: 1 . מחממים את התנור מעלות 180- ל 2 . מבשלים את הפסטה ועוטפים אותה בשמן זית/ חמאה ומלח ומניחים בצד. 3 . את כל יתר החומרים מערבבים בקערה אחת יחד 4 . מוסיפים את הפסטה לתערובת הגבינות 5 . מעבירים לתבנית ואופים עד דקות. 25-20 השחמה, בערך 6 . אוכלים חם או בטמפרטורת החדר צילום: פרטי 49 | שיע ור חופשי
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==